Drejkurser

På Etelhems Krukmakeri får du möjlighet att prova alla arbetsmoment från det att leran slammas till drejning, glasering och dekorering. I det gamla krukmakeriet med delvis k-märkta lokaler kan du låta dig inspireras av livskraftiga brukskärl.

Det är bra om du har oöm klädsel och gärna en varm tröja tidig vår och sen höst.

För mer information rörande drejkurser kontakta:
Torleif Solberg

Tel: 0498-49 40 35
Mobil: 070-2669698
E-post: etelhemskrukmakeri@yahoo.se

1-Dagarskurs
Dagen inleds med en visning av krukmakeriet och av processen med hur det gotländska leran hanteras. Därefter går vi igenom drejning, glasering, dekortekniker och de olika ugnarna. Efter detta får du prova drejning, medellering och dekorering av tallrik. Allt med professionell handledning.

Pris:
Minst 6 personer, max 12 personer.
1.400 kr/person inkl. moms

3-Dagarskurs
Här får du möjlighet att dreja större saker, dreja på klös, lära dig att älta och slå leran rätt. Om du vill göra din egen temugg så ska vi hinna med det också. Vidare visar vi engobering med bollspruta samt hänkling.

Pris:
Minst 6 personer, max 12 personer.
2.700 kr/person inkl. moms

5-Dagarskurs
Fördjupa dig i teknikerna drejning, beskickning och dekorering. Prova på att kavla kakel – Kanske vill du kakla om en bit av ditt badrum eller kök med gotländskt lera! Lär dig skilja på lergods och stengods, handdrejade och maskingjorda krukor. Vi visar skillnaden mellan vedugnsbränd keramik och elugnsbränd och gör studiebesök hos andra keramiker. Sissta dagen får du vara med om det spännande ögonblicket när ugnen öppnas efter en bränning och beskåda dina alster.

Pris:
Minst 6 personer, max 12 personer.
3.900 kr/person inkl. moms